Materialer

Smykkerne fra IBEN's er fremstillet af rent sterlingsølv, også kaldet 925 sølv. Vi går meget op i vores kunders helbred og derfor er alle vores produkter naturligvis nikkelfri. Som en ekstra forbrugersikkerhed er IBENs tilmeldt den danske ædelmetalkontrol med stemplet 'IP'

Alle vores smykker fås i 2 varianter:

Sølv

Rent sterlingsølv med en naturlig, ubehandlet overflade.

Guldbelagt

Sterlingsølv belagt med minimum18 karat guld, oftes 24 karat. De fleste af vores smykker er guldbelagt 2 gange (4 my) som gør at belægningen holder væsentlig bedre end når de er belagt 1 gang. 

Stål

Stål ligner til forveksling sølv. Fordelen ved stål er, at det er langt hårdere end sølv samtidig med, at det ikke bliver misfarvet på samme måde som sølv hvis du bruger det i vand, på ferie hvor du sveder og så videre. Ståler forgylder vi på samme måde som sølv og er altid nikkelfrit.

 

Ædelstene og smykkesten

I mange af vores smykker indgår ædelstene og eller smykkesten i designet. Smykkesten kan være lavet i glas, forskellige naturligt forekommende produkter i naturen eller syntetiske laboratoriedyrket sten som på næsten alle måder er identiske med de naturlige ædelstene.

Dem vi bruger mest er nævnt her med en kort forklaring:

Ferskvandsperler

En naturlig perler direkte fra muslingen østers. De varierer i farve, form og størrelse og er altid som i størrelsen. Det taget 4-7 år for østersen at lave perlen.

Shell persals

En perfekt rund glasperle som er betrukket med knuste naturlig perler. De er altid 100% ens i farve, form og størrelse.

Swarovski krystaler

Går for at være det tætteste vi kommer på en kunstig diamant. Swarovski har produceres krystaller siden 1892 og det er stadig en hemmelighed hvordan de fremstilles. Man kan med det blotte øje ikke se forskel på en swarovski krystal og en diamant.

Zirkonia

Er en naturlig forekommende krystal og er forholdsvis sjælden. I stedet producere man kunstige zirkonia, også kaldet kubisk zirkonia og bruges som et meget billigere alternativ til diamanter

Rubin

Det er den næst hårdeste ædelstene, kun er overgået af diamanten. De behandles og vurderes på sammevis som diamanter og kan i mange tilfældv være dyrere. De variere i farven fra helt mørkerød over til en mere rødlig pink farve.

Ametyst

En naturlig krystal som hører til kvartsfamilien. Ametyst spænder fra lys lavendel til mørk lilla og har altid været en eftertragtet ædelsten i smykker.

Rosakvarts

En naturlig kvartssten som varierer fra sart rosa til nærmest pink og kan være helt transparent eller meget mælket og tåget.

Agat

Er en halvædelsten og kan have mange forskellige farver